Vattenvårdsplan för Vänern – Mål och åtgärder 2022-2029

Vänerns vattenvårdsförbund har beslutat att arbeta med vattenvårdsplanens del mål och åtgärder. Vi ska fokusera arbete till fyra fokusområden där varje område pågår i två år åt gången.

Under åtta år ska vattenvårdsförbundet tillsammans med medlemmarna fokusera arbetet på hållbar utveckling och biologisk mångfald i och vid Vänern. Detta uppdelat på fyra fokusområden som alla berör varandra på ett eller annat sätt. Valet av fokusområden har arbetats fram tillsammans med medlemmarna i Vänerns vattenvårdsförbund. Det blir en fortsättning av fokusområden från föregående period, (2016-2021). Fokusområdena kopplar till tre av Agenda 2030s globala mål: Ekosystem och biologisk mångfald, Rent vatten och sanitet för alla och Bekämpa klimatförändringar.
Fokusområden för Vänern är ett arbetssätt för att bidra till att nå dessa tre globala mål. Kärnan i arbete är just att arbeta för biologisk mångfald och hållbar utveckling i ett förändrat klimat.

Peilot, S. 2022. Vänerns vattenvårdsförbund, 2022. Rapport nr. 133. ISBN/ISSN-nr: 1403-6134.

Innehållsförteckning

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.