Undervattensväxter i Vänern 2013-2018

Under 2018 genomfördes undersökningar av undervattensväxter (makrofyter) i 8 delområden i Vänern inom den nationella miljöövervakningen. I inventeringen av undervattensväxter i Vänern ingår totalt 22 delområden med en provtagningsfrekvens på cirka vart femte år. I den här rapporten redovisas resultaten från inventeringarna av makrofyter i samtliga delområden i Vänern mellan åren 2013-2018. En bedömning av ekologiska status med avseende på makrofyter har också genomförts i enlighet Vattendirektivet. Vänerns vattenvårdsförbund har samordnat projektet. Undersökningen finansierades med medel från Vänerns vattenvårdsförbund, Länsstyrelsen i Värmlands län och Havs- och vattenmyndigheten.

Tina Kyrkander & Tove Lawenius. Örnborg Kyrkander Biologi & Miljö AB. Vänerns vattenvårdsförbund, 2019. Rapport nr 108. ISBN/ISSN-nr: 1403–6134.

Innehållsförteckning

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.