Välkommen till Vänerdagen och ForskarFredag 30 sep 2022!

Tidan Mariestad

Vänerns vattenvårdsförbund, Laxfond Vänern och Högskolan i Skövde bjuder in till Vänerdagen och ForskarFredag den 30 september i Mariestad.

Vänerdagen/ForskarFredag på Dacapo i Mariestad

Fredagen den 30 september bjuder Vänerns vattenvårdsförbund tillsammans med Laxfond Vänern och Högskolan i Skövde in till Vänerdagen och ForskarFredag på Dacapo i Mariestad. En heldag med intressanta föreläsningar om sötvattensforskning och studiebesök vid Tidans kvillområden.

Anmäl dig här!

Under Vänerdagen får du ta del av de senaste resultaten från miljöövervakningen i Vänern. Du får också veta mer om aktuella miljöfrågor som berör sjön samt uppföljning av arbetet med Vattenvårdsplanen för Vänern.

ForskarFredag är en vetenskapsfestival med aktiviteter över hela Sverige. Temat för ForskarFredag 2022 är ”En bättre och friskare värld” som tar avstamp i EU:s fem mission-områden. Ett av dessa är friska hav, kust-och inlandsvatten. Vi kommer att bjuda på en heldag med föreläsningar under förmiddagen och efter lunch genomför vi olika studiebesök i grupper vid Tidans mynning.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.