Årsmöte

VBG_maj_2018

Förbundet håller ordinarie föreningsstämma varje år före maj månads utgång. Extra möte med förbundet hålls när styrelsen beslutar det eller när minst en tredjedel av förbundets medlemmar begär det.

Årsmötet 25 april i Vänersborg

Vänerns vattenvårdsförbund/vattenråd bjöd in till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 25 april på Folkets hus i Vänersborg. Annalena Levin, Vänersborgs kommun hälsade välkommen tillsammans med Frida Nilsson, ordförande Vänerns vattenvårdsförbund. Värd för dagen var Vänersborgs kommun. Protokoll och årsmöteshandlingar finns publicerat här på webben. Totalt deltog 33 personer på årsmötet.

Efter årsmötet fick vi lyssna till flera intressanta föredrag. Först ut var Amanda Dahl, som är ny åtgärdssamordnare för Vänern. Amanda informerade om uppstarten för åtgärdsarbetet och att fokus kommer att ligga på vattenkvalitet och Vänerns närområden. Sedan fick vi lyssna till Vänersborgs kommuns arbete med inrättandet av ett vattenskyddsområde i Vänersborgsviken och Göta älv. Ett arbete som tog över tio år, sa Daniel Larsson VA-chef Vänersborgs kommun. Daniel berättade vidare vad det nya vattenskyddsområdet innebär för kommunen, verksamhetsutövarna och Vänern.

Innan lunch fick vi också ett inspirerande föredrag om Vänerns gäddor, där Joakim Eriksson Sportfiskarna berättade med stor inlevelse om gäddornas betydelse för Vänern. Joakim redovisade också resultaten från de senaste gäddyngelinventeringar i två Vänervikar. Avslutningsvis fick vi en liten extra punkt där Lars-Erik Langman Kustbevakningen informerade om det pågående samarbetsprojektet i Vänern gällande effektivare miljöräddning på Vänern.

Protokoll och årsmöteshandlingar

Samtliga årsmöteshandlingar:

Vill du få ett tryckt exemplar av årsmöteshandlingarna får du höra av dig till Vänerkansliet: sara.peilot@lansstyrelsen.se eller tfn: 010-224 52 05.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.