Aktiviteter

Utställning. Rollup med fiskar. Foto: Vänerns vattenvårdsförbund.

Samförvaltning fiske ordnar olika aktiviteter för att utbyta kunskap och erfarenheter om fiskeresursen och fisket i Vänern. Det kan till exempel vara seminarier, studiebesök eller workshops i form av temadagar, föreläsningar, samt sprida information kring miljö och fiske i Vänern.

Inom samförvaltningen vill vi uppnå en långsiktigt hållbar förvaltning av fiskeresursen och fisket i Vänern. En av aktiviteterna som är kopplad till detta är temadagar både i fält och som föreläsningar. Målet har varit att arrangera dessa två gånger per år. Syftet med temadagarna är att skapa ett kunskapsutbyte mellan näringen (yrkesutövande fiskare) och tjänstemän eller motsvarande med vetenskaplig kompetens. Temadagarna kan även beröra andra områden inom fiskets intressenter. Vi vill också att allmänheten ska få ökad kunskap om fiskeregler och även bidra till att flera följer dem.

Aktiviteterna kan till exempel vara:

  • seminarier
  • workshops
  • studieresor
  • kommunträffar
  • nationella och internationella konferenser

Under 2022 ska vi återuppta verksamheten igen efter pandemin och kalla till nya temadagar.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.