Dagfjärilar vid Vänern 2021

Under 2021 har vattenvårdsförbundet bland annat arbetat med kampanjen ”Vänerns tillgängliga stränder” inom vattenvårdsplanen för Vänern. Vänerns vattenvårdsförbund har i samarbete med länsstyrelserna i Västra Götaland och Värmland genomfört en inventering av dagfjärilar i några områden i Vänerns skärgårdar för att öka kunskapen om dessa arter som är knutna till Vänerns sällsynta miljöer.
Syftet med pilotstudien var att:

  • söka efter de fyra målarterna, kattunvisslare (VU), hedpärlemorfjäril (VU), ängsnätfjäril (NT) och sandgräsfjäril i de sju valda områdena,
  • inventera dagfjärilar i allmänhet
  • identifiera lokaler som kan vara lämpliga inför eventuella kommande uppföljningar av dagfjärilarna i och omkring Vänern.

Pilotstudien har finansierats av Länsstyrelsen Västra Götaland, Länsstyrelsen Värmland samt Vänerns vattenvårdsförbund. Jan Rees, Länsstyrelsen Värmland. Vänerns vattenvårdsförbund, 2021. Rapport nr 131.

Innehållsförteckning

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.